Joe Biden

Biden a G7 csúcson: az Egyesült Államok visszatért a nemzetközi porondra

Az Egyesült Államok “ismét itt van”, elkötelezettsége a NATO mellett sziklaszilárd, és a világ demokráciái újból vállvetve szállnak szembe a jövőjüket érintő legkeményebb kihívásokkal – jelentette ki szerdán Angliában Joe Biden amerikai elnök. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Washington nem törekszik konfrontációra Oroszországgal.

Johnson: a G7-csoport segítse elő a világ teljes népességének beoltását a koronavírus ellen

Boris Johnson brit miniszterelnök konkrét kötelezettségvállalásokat kér a jövő héten a hét legnagyobb ipari hatalom alkotta csoport (G7) többi tagországának vezetőitől annak elősegítésére, hogy 2022 végéig a világ teljes lakosságát be lehessen oltani a koronavírus elleni vakcinákkal – közölte vasárnap a londoni kormányfői hivatal.

Őrizetbe vették Hongkongban a Tienanmen téri eseményekről megemlékező gyülekezés szervezőjét

Őrizetbe vették pénteken Hongkongban az 1989-es Tienanmen téri események évfordulója alkalmából évente megrendezett, gyertyafényes megemlékezés egyik szervezőjét – adta hírül bennfentes forrásra hivatkozva internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.

Biden nem állít fel a Capitolium elleni támadást vizsgáló bizottságot

Joe Biden nem állít fel elnöki bizottságot a Capitolium elleni januári támadás körülményeinek kivizsgálására, miután a felsőházban a republikánus párti szenátorokok megakadályozták egy ilyen kétpárti testület létrejöttét – közölte csütörtökön az Axios nevű amerikai hírportállal Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője. Az igazságügyi minisztérium szerint a támadás okozta károk másfél millió dollárra rúgnak, és a […]

Netanjahu “a század átverésével” vádolta Bennetet válaszbeszédében

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök az ország népének átverésével vádolta a Jobbra (Jamina) nevű jobboldali párt élén álló Naftali Bennetet vasárnap esti televíziós válaszbeszédében, melyben Bennet azon állítását cáfolta, miszerint az ő irányításával nem jöhet létre jobboldali kormány.