Négysávos lesz a 4-es Hajdúszoboszló és Debrecen között

Helyi hírek

Kétszer kétsávosra bővítik a négyes főutat a Hajdúszoboszló és Debrecen közötti szakaszon. A tervek szerint ez sokat segít majd az itt tapasztalható nagy forgalom elvezetésében – tette közzé Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere.

A munka még csak a tervezőasztalon kezdődhet el. A január 10-ei Közbeszerzési Értesítőből (233. oldaltól) kiderül, hogy a kiviteli tervek elkészítése 12,1 km hosszon, 3 db külön csomópontot tartalmaz.

A pályázatra négy budapesti székhelyű cég jelentkezett, közülük a legkedvezőbb árat kínáló UVATERV Út-, Vasúttervező Zrt. lett a nyertes. Az ajánlat nettó 395,48 millió forint volt.

A fejlesztést Hajdúszoboszló elkerülő keleti csomópontja és Debrecen, István úti csomópontja közötti szakaszon fogják végrehajtani, az M35 autópálya csomópont, valamint a Határ út térségében már meglévő szakaszokhoz való csatlakozás biztosításával.

Az előkészítési projekt elemei:

– a 2×2 sávra történő bővítés kapcsán a teljeskörű kiviteli tervek elkészítése a 4. sz. főút – 34121 j. út csomópontja és Debrecen István út között.

– Az adott fejlesztési feladat alapján Hajdúszoboszló elkerülő úthoz csatlakozva, a 4. sz. főút – 34121 j. út csomópontjánál új körforgalom létesítésének teljeskörű engedélyezési terve, a megvalósításhoz szükséges
valamennyi engedély megszerzése, valamint a teljeskörű kiviteli tervek elkészítése.

– Az Ebes belterületén lévő Rákóczi utca és József Attila utca közötti meglévő útszakaszhoz csatlakozva (tervezetten a későbbi 48101. j. út) a József Attila utca és az Ady Endre utca közötti (megközelítőleg 1 km
hosszúságú) új nyomvonalú út teljeskörű engedélyezési terve, a megvalósításhoz szükséges valamennyi engedély megszerzése, valamint a teljeskörű kiviteli tervek elkészítése.

– Az Ajánlattevő feladata a Hajdúszoboszló – Debrecen közötti 4. sz. főút 2×2 sávra történő bővítése kapcsán a meglévő engedélyezési terv, illetve építési engedély felülvizsgálata, szükség esetén a meglévő engedély
módosítása. Ezen túl a Hajdúszoboszló – Ebes – Debrecen közötti kerékpáros kapcsolat biztosításához szükséges teljeskörű tervezési feladat elvégzése a Magyar Közút NZrt. által készítendő Ebes – Debrecen közötti engedélyezési tervdokumentáció és építési engedély, illetve a meglévő Hajdúszoboszló – Ebes közötti kerékpárút figyelembevételével.

Megsüllyedt egy kamion a 4-es főúton

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük